Ecologisch

Biologische thee & kruiden
We willen graag daar waar het kan thee & kruiden aanbieden die biologisch en eerlijk geteeld zijn: d.w.z. zonder gebruik van pesticiden en met een goede behandeling van & eerlijke verloning voor de mensen die op de theevelden werken. Geen kwantiteit maar kwaliteit is belangrijk voor ons. De financiële opbrengst van topthee is verhoudingsgewijs hoger voor de boeren dan de thee voor de massamarkt, waardoor de werknemers ook beter vergoed worden. Daar waar kan, wordt ook achterhaald vanwaar de thee afkomstig is (welk land, welke familie, …) In sommige theeplantages krijgen werknemers zelfs een gratis woning zodat ze zeker niet over zullen stappen naar de artificiële massateelt.

Ecologische chocolade
De cacaobonen voor de chocolade van Coup de Chocolat worden met een zeilboot van Colombia naar Amsterdam gevaren en vervolgens met de fiets tot in Antwerpen gebracht met als doel de ecologische voetafdruk zo min mogelijk te houden.

Ecologische verzorgingsproducten
Panier des Sens draagt ecologie hoog in het vaandel. Zij proberen bijna volledig 100% ecologische zepen en producten te maken, zonder toevoeging van chemische bestanddelen. Resultaat: pure en natuurlijke verzorgingsproducten voor een zalig zachte huid! In het begin zal uw huid even moeten wennen indien zij enkel ‘chemische’ producten gewoon is, maar na een tijdje merk je echt dat dit beter is voor de huid!

Ecologisch shoppen
Herbruikbare draagtas
Graag moedigen we u aan een herbruikbare draagtas mee te brengen, want ook papieren zakjes zijn milieubelastend. Vanaf 1 december 2019 worden daarom onze papieren draagtassen betalend vanaf €25.
Herbruikbare tassen zijn bij ons verkrijgbaar aan 7,50 euro.

Theeblikjes/potjes/manden
U mag steeds uw eigen theeblikjes of geschenkmand meebrengen om te laten vullen. Daar kijken wij niet vreemd van op. Hergebruik is de toekomst. 🙂

Wil je weten wat we nog meer doen aan duurzaamheid? Dat lees je hieronder.

Plaatselijke projecten ondersteunen
Samenwerking met keramistes uit Malle en Schilde, samenwerking met imker & bloemenweide in Malle, samenwerking met lokale restaurants

 ‘Zorg-voor-jezelf’
Promoten van lokale yoga, osteopathie, kinesiologie, qi-gong, shiatzu, … uit de buurt,
Wegwijs bij het vinden van weldoende kruiden ter ondersteuning van de gezondheid

Duurzame verzorgingsproducten
De producten van Panier des Sens zijn gemaakt met bijna 100% natuurlijke ingrediënten, zo min mogelijk belastend voor het milieu, zonder toevoeging van chemische bestanddelen: pure en natuurlijke verzorgingsproducten

Onze pittenkussens worden gemaakt in een werkplaats voor mensen met een
beperking.

Ledverlichting in de winkel in plaats van stroomopslorpende andere
lichtbronnen.

Duurzame chocolade
De cacaobonen voor de chocolade van Coup de Chocolat worden vervoerd per zeilschip van Zuid-Amerika naar Amsterdam. Er komt geen vliegtuig of motorboot aan te pas.

‘Light a candle, feed a child’
met de aankoop van een kaars geeft men een kind 3 maaltijden per dag. Er zijn al meer dan 11 miljoen kinderen die dankzij deze actie geholpen werden en dat in Ethiopië, Haïti, Honduras, India, Nicaragua, de Filipijnen en Zambia.

Raffiamanden Rice
Per verkochte mand gaat er 1 kg rijst naar de families van de vrouwen die de manden maken in Madagaskar.

Fairtrade en natuurlijke massageoliën Holy Lama ondersteunen
vrouwenprojecten in India en worden gemaakt met producten van lokale
boeren.

 … we blijven altijd op zoek gaan naar interessante producten om de wereld
dichtbij en veraf een beetje mooier te maken.