Duurzaam

Op 22 september 2021 werd Tea Tub gehuldigd en ontvingen we een oorkonde voor ‘Duurzame held’ op het gemeentehuis in Westmalle tijdens de ‘Week van de duurzame gemeente’.
Lees hier het volledige artikel uit Het Laatste Nieuws. Meer info over de duurzame helden van Malle vind je hier.

Biologische thee & kruiden
We willen graag daar waar het kan thee & kruiden aanbieden die biologisch en eerlijk geteeld zijn: d.w.z. zonder gebruik van pesticiden en met een goede behandeling van & eerlijke verloning voor de mensen die op de theevelden werken. Geen kwantiteit maar kwaliteit is belangrijk voor ons. De financiële opbrengst van topthee is verhoudingsgewijs hoger voor de boeren dan de thee voor de massamarkt, waardoor de werknemers ook beter vergoed worden. Daar waar kan, wordt ook achterhaald vanwaar de thee afkomstig is (welk land, welke familie, …) In sommige theeplantages krijgen werknemers zelfs een gratis woning zodat ze zeker niet over zullen stappen naar de artificiële massateelt.

Duurzame verzorgingsproducten
Panier des Sens draagt ecologie hoog in het vaandel. Zij proberen bijna volledig 100% ecologische zepen en producten te maken, zonder toevoeging van chemische bestanddelen. Resultaat: pure en natuurlijke verzorgingsproducten voor een zalig zachte huid! In het begin zal uw huid even moeten wennen indien zij enkel ‘chemische’ producten gewoon is, maar na een tijdje merk je echt dat dit beter is voor de huid!

De troeven van Panier Des Sens en Provence

Ecologisch shoppen

 • Herbruikbare draagtas
  Graag moedigen we u aan een herbruikbare draagtas mee te brengen, want ook papieren zakjes zijn milieubelastend en bovendien worden ze vaak maar 1x gebruikt. Onze papieren draagtassen zijn mogelijk betalend, afhankelijk van uw aankoopbedrag.  Herbruikbare tassen zijn bij ons verkrijgbaar aan 9,90 euro.
 • Verpakkingsmateriaal
  Dozen en beschermingsmateriaal uit dozen die bij ons toekomen, wordt bij ons hergebruikt: glaswerk en ander breekbaar materiaal worden – als het geen cadeautje is – hier veilig in verpakt voor vervoer naar huis, de dozen worden hergebruikt voor verzending van goederen.
 • Theeblikjes/potjes/manden
  U mag steeds uw eigen theeblikjes of geschenkmand meebrengen om te laten vullen. Daar kijken wij niet vreemd van op. Hergebruik is de toekomst. 🙂

Plaatselijke projecten ondersteunen
We werken daar waar kan samen met lokale producenten & lokale restaurants en drankgelegenheden. Zo kan je onze theetjes onder andere vinden bij de volgende restaurants in de omgeving: Lotier, Mercat, Tine’s Stoof, Het Koetshuis, De Vanalleswa, Bistro Nobis, Bottle Boulevard, Bar-olo, Moe Roos enz… We werken ook samen met Matthias Lenaerts van Eat Clean en met keramistes Rita Peeters uit Malle (Latemar) en Marianne Laenen uit Schilde (Yaya Ceramics). Bij ons kan je ook terecht voor honing (indien voorradig) en cadeaubons van de Paardebloemhoeve uit Westmalle: zelfpluktuin voor groenten, bloemenplukweide, biomelk, ijs, bio-eitjes en imkerij.

 ‘Zorg-voor-jezelf’
Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed in je vel voelt, kunnen we je wegwijs bieden in onder meer ondersteunende kruiden voor de algemene gezondheid (raadpleeg echter vooral eerst je arts), maar ook in het zoeken naar lokale zorgverleners uit de buurt: yoga, osteopathie, kinesiologie, craniosacrale therapie, voetreflexologie, qi-gong, shiatzu, massage, natuurvoeding, rouwconsultatie enzovoort.

Hier nog enkele andere duurzame initiatieven die we super vinden:

 • ‘Light a candle, feed a child’ Met de aankoop van een kaars van ‘Bridgewater’ geeft men een kind 3 maaltijden per dag. Er zijn al meer dan 11 miljoen kinderen die dankzij deze actie geholpen werden en dat in Ethiopië, Haïti, Honduras, India, Nicaragua, de Filipijnen en Zambia.
 • Raffiamanden Rice: per verkochte mand gaat er 1 kg rijst naar de families van de vrouwen die de manden maken in Madagaskar.
 • De wenskaarten van Zintenz worden gedrukt met gifvrije inkt op papier dat gemaakt is van landbouwafval.
 • De pittenkussens van Grünspecht worden gemaakt in een werkplaats voor mensen met een beperking.

 … zo blijven we altijd op zoek gaan naar interessante producten om de wereld
dichtbij en veraf een beetje mooier te maken!