Zoetwaren

Honing
Voor onze honing werken we samen met imkerij Wens uit Westmalle. Het soort honing varieert naar gelang waar de bijtjes hun vleugeltjes hebben uitgeslagen. Bij ons te verkrijgen: honing van Westmalle! Update: tijdelijk andere honing verkrijgbaar wegens uitputting voorraad imker.

Confituren en siroop
Wildiers is een Haachts bedrijf dat sinds 1985 op ambachtelijke wijze vlierbessensiropen en confituren maakt. Wat begon op plaatselijke boerenmarkten met een klein aanbod confituren met overschotten van fruit, is nu uitgegroeid tot een familiebedrijf dat grotere hoeveelheden kan verwerken. De confituren stralen nog steeds dat ambachtelijke uit en zijn overheerlijk! Stop ze mee in een geschenkmand of gebruik ze op de boterham, in gebak enz… Ook hun enige siroop, de vlierbessensiroop, is verfijnd van smaak en  is verzachtend voor de keel en kan helpen om beter te ademen.

Chocola op een stokje
Choc-o-lait, dat is
een handgemaakt blokje Belgische chocolade op een houten stokje. Eén minuutje roeren in een kop hete melk en je hebt de zalige authentieke chocolademelk van vroeger. In het historische Brugge bedacht, intussen wereldwijd bekend. Verkrijgbaar: puur, melk & wit-vanille.

Chocoladebars Coup de Chocolat
Isabelle en Tom van het Belgische ‘Coup de Chocolat’ brengen vernieuwing in de chocoladewereld door chocoladebars te produceren met een zeer verfijnde aparte smaak. Zij gaan zelf op zoek naar cacaobonen van uitzonderlijke kwaliteit. Met de juiste expertise worden de boontjes dan gefermenteerd en geroosterd in hun misschien wel kleinste chocoladefabriekje ter wereld in hartje Antwerpen.

Alle cacaobonen worden verkregen door duurzame bosbouw, waardoor de chocolade heel rijk en puur proeft. De cacaoboeren worden erg goed verloond voor hun harde werk, zelfs beter dan de Fairtradelonen.

Met chocoladebar ‘Jerome’ heeft Coup de Chocolat de op één na BESTE donkere chocolade TER WERELD in hun gamma, met zilver bekroond tijdens de International Chocolate Awards van 2018.

Jerome – Arhuacos
85% pure chocolade
Colombiaanse chocolade met een krachtige en fijn intense smaak.

Gusta –  Sierra Nevada
70% pure chocolade
Colombiaanse chocolade met ietwat fruitige smaak.

Marcel –  Zout op z’n vel!
63% pure chocolade met cacaonibs & fleur de sel
Colombiaanse chocolade met een lekkere crunch & bite.

Charlie –  Tumaco
72% pure Colombiaanse chocolade
Colombiaanse chocolade met zacht crèmig mondgevoel en een tikje aciditeit van druifjes

Koekjes en snoepjes
Onze ambachtelijke zandkoekjes en snoepjes  zijn een leuk aanvullen bij een cadeautje of smaken heerlijk bij uw tasje koffie of thee.

Suiker
Aanvullend op dit gamma bieden we ook witte en bruine kandijsuikersticks aan die apart verpakt zitten. Ook mini-kandijklontjes van witte kandij zijn verkrijgbaar voor o.a. de oostfriese thee.