Tea & foodpairing

U heeft misschien al eens gehoord van ‘tea & food pairing’: waarmee kunnen we thee combineren op onze tafel? Het hoeft niet altijd een wijntje te zijn bij het avondeten of een koffie bij het dessert. Pak eens uit met een bijpassende thee bij uw gerechten! Schenk ze uit in mooie wijnglazen (lauwwarm schenken): uw gasten zullen verrast zijn.

 

Hieronder vindt u al drie theetjes met suggesties voor het combineren met o.a. voeding.

  • Lapsang souchong bio
    Deze boven dennennaalden en -hout gerookte Chinese zwarte thee met een krachtige, volle rooksmaak is erg goed combineerbaar met whisky, sigaren, zwaardere kazen of pittig gekruid eten alsook bij de zoetigheden & chocolade van de afternoontea. Ook voeding kan boven deze thee gerookt of gestoomd worden (vb. vis).
  • Pouchong wanjia bio (groene oolong)
    Oolong gaat hand in hand met boterige en romige voedingswaren vb. madeleines, rijke romige sauzen als die van een koninginnenhapje enz… Bovendien gaat het goed samen met kreeft of zeevruchten vb. coquilles. Probeer ook eens met zoute crackers of licht gezouten zachte nootjes: heerlijk!
  • Jasmine dragon pearls bio
    Deze met jasmijnbloesem belegen witte thee gaat goed samen met lichte voeding zoals witte vis vb. zeebaars, zachte kazen en desserten zoals cheesecake & griesmeelpudding of dessertkoekjes.
    Deze thee kan ook koud getrokken worden in koolzuurhoudend mineraalwater (vb. Spa Rood) gedurende 3 à 4 uur in de koelkast. Zo wordt het een perfect aperitief. Tip: schenk op in een champagneglas. Santé!

Uiteraard zijn er nog veel andere mogelijkheden met deze en onze andere theeën. Heeft u zelf thee gecombineerd met een gerecht en pasten die goed bij elkaar? Laat het ons dan zeker weten! Wij zijn steeds benieuwd naar jullie ervaringen.