Infusies

Onze infusiekruiden
Bij ons vindt u voornamelijk de meest bekende kruiden om infusies van te trekken.
In ons gamma: venkelzaad, brandnetel, kamille, kaneel, steranijs, zoethout, lindebloesem, pepermunt, rozenbottel, salie, goudsbloem, vlierbloesem, verveine, gember, citroenmelisse, hibiscus, rozenblaadjes, lavendel, citroengras, sinaasappelschil, citroenschil, appel, kruidnagel, sennablad, hyssop, lindespint, dennennaalden, …
Meestal in ons gamma: sint-janskruid, vrouwenmantel, paardenbloemkruid, klein wilgenroosje, … Bent u op zoek naar een specifiek kruid? Spreek ons dan zeker aan!  Soms hebben we het in voorraad, kunnen we een alternatief bieden of  kunnen we het voor u bestellen.

Gemengde kruideninfusies
Kruiden kunnen weldadig het lichaam ondersteunen. Naast onze gewone blends zoals de ochtend, goede nacht en de vrouwenkracht hebben we ook heel wat huisblends by Tea Tub in assortiment: gingers’ love, sterrenmix, slaapmutsje, adembloesem, goudlokje, relax, gingerlicious, red velvet, fijne avond, everfresh, flower festival & de teatox. Bovendien kunnen we ook kruiden mengen voor u ter plaatse. 

Mate
Mate is een Zuid-Amerikaanse infusiedrank, gemaakt van de bladeren van de yerba mate-plant die oorspronkelijk in het regenwoud groeide. Het is de nationale drank van Argentinië. Daar wordt het zelfs meer gedronken dan koffie. Het infuus bevat namelijk veel cafeïne. Mate representeert gastvrijheid, vriendschap en gemoedelijkheid: het is een leuk samenkomen met familie of vrienden. Traditioneel wordt de drank gedronken in een mate-kopje met een speciaal filterrietje. U kan hem echter ook maken zoals een gewoon infuus. We hebben de groene mate en de geroosterde mate in assortiment. In het land van herkomst worden de takjes met bladeren eerst geroosterd bij open vuur en daarna fijngemalen. Mate heeft een aparte smaak, je herkent er het bittere van koffie in en door de geroosterde bewerking heeft het een wat rokerige smaak. –  Mate wordt in het land van herkomst meermaals overgoten met water. De twee eerste malen smaakt hij nog sterk en bitter, de volgende malen milder. Het proces kan je blijven herhalen zolang je nog de mate proeft. De typische bombilla en de kalebas om de mate uit te drinken, zijn bij ons verkrijgbaar.

Rooibos
De bladeren van deze Zuid-Afrikaanse plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In deze laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en weinig tannines waardoor het geen bittere smaak heeft. De drank werkt licht ontspannend en is dus uitstekend geschikt als avonddrank voor het slapen gaan. Rooibos bestaat ook ongeoxideerd, deze ziet er groen uit en bevat nét dat tikkeltje meer antioxidanten. In ons gamma: rooibos natuur, rooibos African masala, rooibos munt & cacaodoppen (denk aan de After Eight-chocolaatjes), rooibos sinaasappel & kaneel, groene rooibos kokos-karamel, groene rooibos natuur, rooibos vanille-steranijs by Tea Tub.

Vruchteninfusies
Persoonlijk ben ik niet voor aromaten in thee, maar voor onze fruitinfusies maken we een uitzondering. Wilt u toch pure niet-gearomatiseerde infusies, kies dan voor het tropisch fruit of zeg het ons. Wij kunnen voor u een fruitinfusie samenstellen zonder aroma’s. Al onze fruittheetjes zijn ongezoet. Ze bevatten enkel de van nature aanwezige suikers uit het fruit. In ons gamma: bosvruchten, fruitmandje, tropisch fruit, agrum, pink napoleon, peach party & apfelstrudel. Ook zit er fruit in de winterthee en in enkele rooibosmengelingen.

Vindt u niet wat u zoekt tussen het aanbod in de winkel?
Zeg het ons. We helpen u graag verder waar kan.