Infusies

Onze infusiekruiden
Bij ons vindt u voornamelijk de meest bekende kruiden om infusies van te trekken.
In ons gamma: venkelzaad, brandnetel, kamille, kaneel, steranijs, zoethout, lindebloesem, pepermunt, rozenbottel, salie, goudsbloem, vlierbloesem, verveine, gember, citroenmelisse.
Ook in ons gamma: hibiscus, rozenblaadjes, lavendel, citroengras, sinaasappelschil, citroenschil, appel, kruidnagel…
Tijdelijk in ons gamma: sint-janskruid, vrouwenmantel
Bent u op zoek naar een specifiek kruid? Spreek ons dan zeker aan! We kunnen vaak een alternatief bieden of het leveren op bestelling.

Gemengde kruideninfusies
Kruiden kunnen weldadig het lichaam ondersteunen. In ons gamma: ochtend, fijne avond, vrouwenkracht, ginger love (huisblend), sterrenmix (huisblend), goudlokje (huisblend), zomerdroom (huisblend), … Bovendien kunnen we ook kruiden mengen voor u ter plaatse. Naast dit gamma bieden wij ook mengelingen aan van herboriste en theesommelier Ann Vansteenkiste: after dinner, anti-stress, avondgenoegen, coup de fleurs, evergreen, sweet ginger, zonnegloed, borstbloempjes, mojito, lentekriebel, …

Mate
Mate is een Zuid-Amerikaanse infusiedrank, gemaakt van de bladeren van de yerba mate-plant die oorspronkelijk in het regenwoud groeide. Het is de nationale drank van Argentinië. Daar wordt het zelfs meer gedronken dan koffie. Het infuus bevat namelijk veel cafeïne. Mate representeert gastvrijheid, vriendschap en gemoedelijkheid: het is een leuk samenkomen met familie of vrienden. Traditioneel wordt de drank gedronken in een mate-kopje met een speciaal filterrietje. U kan hem echter ook maken zoals een gewoon infuus.
In het land van herkomst worden de takjes met bladeren eerst geroosterd bij open vuur en daarna fijngemalen. Mate heeft een aparte smaak, je herkent er het bittere van koffie in en door de geroosterde bewerking heeft het een wat rokerige smaak.
!! Mate wordt in het land van herkomst meermaals overgoten met water. De twee eerste malen smaakt hij nog sterk en bitter, de volgende malen milder. Het proces kan je blijven herhalen zolang je nog de mate proeft.

Rooibos
De bladeren van deze Zuid-Afrikaanse plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In deze laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en weinig tannines waardoor het geen bittere smaak heeft. De drank werkt licht ontspannend en is dus uitstekend geschikt als avonddrank voor het slapen gaan. Rooibos bestaat ook ongeoxideerd, deze ziet er groen uit.

In ons gamma: rooibos natuur, rooibos African masala, rooibos munt & cacaodoppen (denk aan de After Eight-chocolaatjes), rooibos sinaasappel & kaneel, groene rooibos kokos-karamel

Vruchteninfusies
Ons aanbod is weer wat uitgebreid met twee nieuwe fruitinfusies: agrum & noorderlicht (kriekjesachtig). Verder varieert het aanbod van tijd tot tijd.
Nu in ons gamma: bosvruchten, fruitmandje, tropisch fruit, wilde kers-amandel, agrum, noorderlicht. Ook zit er fruit in de winterthee en in enkele rooibosmengelingen.

Thee-bloembol
Eens de bol in het water in je glazen theepot gelegd wordt, gaat de bloem geleidelijk aan open komen. Je gasten zullen verwonderd zijn: een waar genoegen om dit schouwspel te mogen zien!

Vindt u niet wat u zoekt tussen het aanbod in de winkel? Zeg het ons en we helpen u verder.

VOORZICHTIGHEID GEBODEN
Raadpleeg steeds een arts wanneer u medische klachten heeft, alvorens u met een thee- of kruidenkuur begint.