Infusiekruiden

Onze kruiden voor infusies

Bij ons vindt u voornamelijk de meest bekende kruiden om infusies van te trekken.
In ons gamma: venkelzaad, brandnetel, kamille, kaneel, steranijs, zoethout, lindebloesem, pepermunt, rozenbottel, salie, goudsbloem, vlierbloesem, verveine, gember, citroenmelisse.
Tijdelijk in ons gamma: sint-janskruid, vrouwenmantel
Bent u op zoek naar een specifiek kruid, spreek ons dan zeker aan, wij zien wat we voor u kunnen doen.

  

Mate
Mate is een Zuid-Amerikaanse infusiedrank, gemaakt van de bladeren van de yerba mate-plant die oorspronkelijk in het regenwoud groeide. Het is de nationale drank van Argentinië. Daar wordt het zelfs meer gedronken dan koffie. Het infuus bevat namelijk veel cafeïne. Mate representeert gastvrijheid, vriendschap en gemoedelijkheid: het is een leuk samenkomen met familie of vrienden. Traditioneel wordt de drank gedronken in een mate-kopje met een speciaal filterrietje. U kan hem echter ook maken zoals een gewoon infuus.
In het land van herkomst worden de takjes met bladeren eerst geroosterd bij open vuur en daarna fijngemalen. Mate heeft een aparte smaak, je herkent er het bittere van koffie in en door de geroosterde bewerking heeft het een wat rokerige smaak.
!! Mate wordt in het land van herkomst meermaals overgoten met water. De twee eerste malen smaakt hij nog sterk en bitter, de volgende malen milder. Het proces kan je blijven herhalen zolang je nog de mate proeft.

Rooibos
De bladeren van deze Zuid-Afrikaanse plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In deze laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en weinig tannines waardoor het geen bittere smaak heeft. Rooibos bevat goede anti-oxidanten, calcium, ijzer en vitamine C. De drank werkt licht ontspannend en is dus uitstekend geschikt als avonddrank voor het slapen gaan. Rooibos bestaat ook ongeoxideerd, deze ziet er groen uit.

In ons gamma: rooibos natuur, rooibos African massala, rooibos munt & cacaodoppen (denk aan de After Eight-chocolaatjes), rooibos sinaasappel & kaneel, groene rooibos kokos-karamel

Vindt u niet wat u zoekt tussen het aanbod in de winkel? Zeg het ons en we bekijken wat we voor u kunnen doen.

 

Ann Vansteenkiste, Belgische top-theesommelier 
In onze winkel bieden wij enkele theeën en melanges aan van Ann Vansteenkiste. Bij haar volgde ik een korte maar zeer interessante opleiding. Ann is een zeer gedreven vrolijke vrouw die vaak reizen maakt naar het oosten en aldaar, maar ook hier,  een voorvechter is voor échte gezonde thee. Zij kiest haar theeplantages graag zorgvuldig uit. De thee die ze  afneemt moet eerlijk geteeld zijn en moet groeien in gezonde theeplantages waar nog insecten en vlinders rondfladderen, waar nog onkruid groeit i.p.v. bruine besproeide wandelpaden, waar de struiken nog wild staan van het met de hand thee plukken ipv de artificieel opgeschoren ‘hagen’ en waar de theeplanten bemest worden met echte natuurlijke meststoffen. Haar thee is echt van topkwaliteit.
Standaard in ons gamma:
Silver Needle, Coeur de Lion, Encre de Chine, After dinner, Anti-stress, Coup de Fleurs, Avondgenoegen, Vitalité, Sweet ginger
Naargelang het seizoen in ons gamma:
Mojito, Zonnegloed, Borstbloempjes, Christmas Carol
Heeft u een bepaalde thee nodig van haar die we niet in voorraad hebben, vraag het dan gerust na!

 

VOORZICHTIGHEID GEBODEN

Theeën en kruiden hebben een heilzame werking. Wij van Tea Tub kunnen u bepaalde theeën of kruiden voorstellen voor uw welzijn, maar wij zijn niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor eventuele kwalen ontstaan door het drinken ervan. Raadpleeg steeds een arts wanneer u medische klachten heeft, alvorens u met een thee- of kruidenkuur begint.