Aangenaam tafelen

Komen ééten! De tafel staat klaar, vol met spulletjes van bij ons! Kom zeker eens een kijkje nemen. Hier alvast enkele voorproevertjes…

Bunzlau Castle
Bunzlau Castle, een Nederlands familiebedrijf uit Nijkerk, maakte in samenwerking met Ceramika Artystyczna uit Polen een prachtig en tijdloos servies van de hoogste kwaliteit met verschillende dessins in blauwtinten. Het wordt handgemaakt met maar liefst zeven verschillende kleisoorten en getamponeerd met verf op basis van natuurlijke materialen. Het servies is oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en de oven.

   

Trendglas Jena
Trendglas is een glasbedrijf gevestigd in het Duitse dorp Jena, nabij Weimar. Zij zijn gespecialiseerd in hittebestendig glas en wonnen al meermaals prijzen met de mooiste designs. Zij verzorgden onder meer het glaswerk voor de Burj Khalifa (Armani) in Dubai . O.a. onze glazen theepotten, suiker- en melkpotjes en glazen theewarmers alsook onze glazen kannen komen van hier. 
We hebben niet alle theepotten in voorraad. Neem hier eens een kijkje in de webshop of u kan ook bestellen. Bekijk hier de producten van Trendglas. Contacteer ons voor prijzen.

Teaclassix gietijzeren theepotten
De ambachtelijke, met de hand gevormde gietijzeren theepotten van Teaclassix zijn geheel volgens de Japanse ‘Tetsubin’- traditie gemaakt. Al deze theepotten zijn sowieso geëmailleerd langs de binnenkant waardoor de thee niet in contact komt met het gietijzer. Zo komt de smaak van de thee beter tot zijn recht en heb je veel minder kans op roestvorming in de theepot. Ook is er een reeks theepotten verkrijgbaar die eveneens langs de buitenkant geëmailleerd zijn. Als u elders een theepot zou vinden die niet geëmailleerd is vanbinnen, is deze eigenlijk alleen bedoeld voor het koken van water.
De meeste van onze theepotten bevatten reeds een rvs-zeef. Deze kunt u ook steeds nabestellen. Een tip: doe de thee of kruiden los in de pot en gebruik het zeefje om door te gieten, zo hangt er geen metaal in de thee en ga je voor de meest optimale smaak.
Wees ervan bewust dat er een groot verschil is in kwaliteit van gietijzeren theepotten. De theepotten van Teaclassix zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn qua prijs/kwaliteit ideaal. Als je de theepot vastneemt, voel je meteen de degelijkheid. Het is dan ook een theepot die je werkelijk voor je leven koopt en die je kan doorgegeven van generatie op generatie, zolang het gietijzer goed gesoigneerd wordt. Neem alvast eens een kijkje bij de productinformatie .
Ons aanbod kan u bekijken in de winkel of in onze map. Zo kiest u het model en formaat dat het best bij u past: groot, klein, plat, bol, conisch, met of zonder dessin enz… Ook eveneens verkrijgbaar: gietijzeren cups en gietijzeren warmhouders.
Nog even ter info: gietijzer kan verwarmd worden op de kachel, in de oven, op het houtvuur, elektrisch vuur en inductievuur. Uiteraard kan u ook gewoon uw thee of kruiden overgieten met de waterkoker. Verwarm dan best even de pot voor met heet water, zodat uw thee niet direct afkoelt. Dat geldt trouwens voor elke theepot.

Images d’Orient
Dit mooie Libanese merk van Peggy Raphaël Dabar & Charbel Raphaël brengt sfeer en uitstraling in je huis. De inspiratie voor de dessins van de producten werden vaak gebaseerd op musea, gebouwen of patronen o.a. uit het Oosten en het Middellandse Zeegebied. Het idee achter de collectie is dat men een hedendaagse gebruiksvoorwerpen wil aanbieden die eer betonen aan oude beschavingen.
In onze winkel zijn vooral de mooie en praktische theeblikken te vinden, handig stapelbaar zodat ze plaats besparend zijn in de keukenkast of op het aanrecht. Ook de porseleinen cupjes en theepotten zijn een streling voor het oog. Ze zijn handig in gebruik en zorgen voor cachet op de tafel. Eveneens in hun gamma: borden, schalen, tassen, placemats, vazen enz… Neem eens een kijkje in onze map en bestel wat jij het mooiste vindt!  

Eigenart

  

Rice
Rice is een Deens interieur- en accessoirebedrijf dat bekend is om zijn melamine, handgemaakte manden, leuke opbergartikelen voor woonkamer, keuken en kinderkamer – allemaal in vrolijke kleurtjes!