Thee

Een heerlijk kopje heilzaamheid

Tea Tub heeft een grote keuze aan: theeën, infusiekruiden & mengelingen. Neem eens een kijkje op onze webshop.

Onze losse thee & kruiden hebben veel meer voordelen dan zakjesthee. Met de juiste zetwijze zal u geen andere thee meer willen!

Ze zijn allen van biologische komaf en worden los verpakt nadat ze door u gekozen zijn. Heeft u een eigen theedoosje, dan mag u dat gerust meebrengen.
Wij vullen het voor u ter plaatse.

Naast ons gewoon gamma theeën, kruiden en mengelingen beschikken we ook over een exclusief aanbod van ‘straffe madam’ Ann Vansteenkiste, pionier en weliswaar de bekendste theesommelier van België. Je hoort ze wel eens op vb. Radio 2. Ze stelt theekaarten samen voor hoogstaande restaurants als Hof van Cleve en The Jane en geeft naast haar theesommeliercursussen en haar theezaak ‘Curiosithee’ in Rumbeke les aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Ze is een voorvechter voor eerlijke en kwalitatieve biodynamische theeteelt en spreekt hier dan ook over in het oosten op congressen voor grote namen uit de theewereld. Haar boeken ‘De stille kracht van thee’, ‘Zelfgeplukt’ en haar nieuwste boek ‘De helende kracht van thee’ zijn zeker ook via Tea Tub verkrijgbaar.
Bij Ann volgde ik in 2018 (Horeca Vlaanderen, Antwerpen) en 2019 (Confusiusinstituut Brugge, Hogeschool West-Vlaanderen) de cursus theesommelier. 

Ann en ik tijdens een overheerlijke tea & food pairing bij restaurant Humus x Hortense in Elsene (groene ster-veggiechef Nicolas Decloedt, Brussel).