Thee & infusies

Een heerlijk kopje heilzaamheid

Tea Tub heeft een grote keuze aan: theeën, infusiekruiden & mengelingen. Neem eens een kijkje op onze webshop.

Onze losse thee & kruiden hebben veel meer voordelen dan zakjesthee. Met de juiste zetwijze zal u geen andere thee meer willen!

Ze zijn allen van biologische komaf en worden los verpakt nadat ze door u gekozen zijn. Heeft u een eigen theedoosje, dan mag u dat gerust meebrengen.
Wij vullen het voor u ter plaatse.

Ik volgde zelf een opleiding tot theesommelier in het Confusiusinstituut in Brugge (Hogeschool West-Vlaanderen)  bij ‘straffe madam’ Ann Vansteenkiste, pionier en weliswaar de bekendste theesommelier van België. In 2021 behaalde ik er mijn getuigschrift.
Ann Vansteenkiste hoor of zie je wel eens op vb. Radio 2 of op de regionale televisie. Ze stelt theekaarten samen voor hoogstaande restaurants als Hof van Cleve en The Jane en geeft naast haar theesommeliercursussen en haar theezaak ‘Curiosithee’ in Rumbeke les aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Ze is theemeester en herboriste. Ze is een fervente voorvechter voor eerlijke en kwalitatieve biodynamische theeteelt en spreekt hier dan ook over in het oosten op congressen voor grote namen uit de theewereld. Haar boeken ‘De stille kracht van thee’, ‘Zelfgeplukt’ en haar laatste boek ‘De helende kracht van thee’ zijn echt de moeite om te lezen!
Wens je graag eens een Chinese theeceremonie bij te wonen, hou dan zeker onze sociale media in de gaten of ga naar haar website: www.curiosithee.be.

Bij theemeester Staf Daems in Berlaar leerde ik hoe je matcha, Japans groen theepoeder, klaarmaakt op de juiste manier.  Wil je graag eens een Japanse theeceremonie meemaken? Neem dan contact op met Staf Daems of met Helena van Studio Wa.

Ann en ik tijdens een overheerlijke tea & food pairing bij sterrenrestaurant Humus x Hortense in Elsene (veggiechef Nicolas Decloedt).
Tijdens één van de lessen theesommelier door Ann Vansteenkiste in het Confusiusinstituut in Brugge
Bezoek aan theemeester Staf Daems, hier in één van zijn theehuisje in Berlaar.
Voorbereidingsruimte in het theehuisje.
Helena van Studio Wa bereidt matcha voor.
Helena en ik in Staf’s theehuis.