Over ons

Het idee om een winkel te beginnen, ontstond op een warme augustusdag in 2017. Ik zat op het terras van ons appartement te genieten van de zon en mijn gedachten dwaalden af naar mijn werk. Wat ging ik doen? Na elf jaar les te geven aan jongeren met een beperking, wou ik graag een andere uitdaging aangaan.

Ik wou voor anderen blijven zorgen, maar op zo’n manier dat ik mezelf niet voorbij liep.
Op dat moment besliste ik om het lot in eigen handen te nemen. Ik wou me omringen met allerlei dingen die me blij maken: gezelligheid, heerlijke geuren en smaken, rustgevende muziek, mezelf goed voelen, het gevoel hebben terug op adem te kunnen komen… Dat waren echt vereisten. En ik moest het nú doen. Vandaag heb je overigens, morgen misschien niet meer…

Alvorens ik de stap naar het zelfstandig zijn maakte, heb ik ervaring opgedaan in de retailsector bij Dille & Kamille. Bovendien volgde ik opleidingen tot theesommelier bij Ann Vansteenkiste (theesommelier voor Oud Sluis, The Jane & Hof van Cleve) via Horeca Vlaanderen in Antwerpen en later ook in het Confusiusinstituut in Brugge (Hogeschool West-Vlaanderen), waar ik de passie voor thee echt aanwakkerde en de kunst van het theezetten leerde. Ik heb een leuk pand in mijn geliefde Westmalle gezocht, waar ik geboren en getogen ben en nog steeds woon met mijn man, Kurt. Hem vind je af en toe ook aan mijn zijde in de winkel, net als ons teckeltje, Sky.

Met een duidelijke visie, tekeningen, producten, ideeën vanop citytrips en een massa enthousiasme, kwam Tea Tub stukje bij beetje tevoorschijn. De ‘Tea’ voor dat hartverwarmende kopje thee dat je instant een geluksgevoel geeft. De ‘Tub’ voor de heerlijk geurende badkuip waarin je langzaam ontdooit na een lange dag werken. En al de rest uit de winkel, om deze warme gevoelens van gezelligheid & feelgood nog eens extra te bekrachtigen.

Ontdek mijn kleine paradijs. Welkom bij Tea Tub, het lekkerst ruikende winkeltje in Westmalle!

Liefs x
Amy